AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovic rekao je jutros, povodom blokade puta na trasi današnje posete predsednika Aleksandra Vučića KiM, da se situacija na Kosmetu usložnjava i da se prati iz minuta u minut.

Ovo je ispit i za kosovsku policiju i Kfor, jer su oni dužni da obezbede posetu predsednika Srbije južžnoj srpskoj pokrajini, kazao je Stefanović.

- Poseta presednika Vucica Kosmetu je složena u bezbednosnom smislu, ne mogu reci da je njegova bezbednost neposredno ugrožena, ali okolnosti su teške - rekao je Stefanović.

Istakao je da su veterani, pogotovo iz Drenice pozvali stanovništvo i bivše borce OVK da se okupe na putu ka Banjama i sa nekoliko kamiona, putnickim vozilima i gomilom materijala spreče predsednika da dode u srpsko selo.

Situacija koja se usložžnjava se, rekao je Stefanović, prati iz minuta u minut.

- Tokom noci prijavljeni su i rafali našim obaveštajcima, sagledava se bezbednost predsednika i mogucnost da se bez incidenta dode do Banja. Videcemo koliko ce biti moguce - naveo je Stefanović.

Ovo je, istice, ispit za kosovsku policiju i Kfor koji su dužni da obezebede posetu predsednika Srbije.

-Videćemo koliko ce biti profesionalni i pokazace se koliko prištinske vlasti stoje iza ovakvog dogadaja. Ovo je signal Srbima da nisu dobridošli - rekao je Stefanović.

Ukazuje da su rizici, pored izbijanja incidenta sa vatrenim oružjem i bezbednost srpskog stanovništva koje tu živi, a koje je okruženo vecinski albanskim stanovništvom.

#Nebojša Stefanović

'